Trainingen

KRAS traint het hele jaar door.

Wintertraining op Kardinge

  • Maandag van 17.00 - 18.00 uur.
  • Donderdag 17.45 - 18.45 uur.

Trainingsgroepen:

Sinds jaar en dag trainen de SPR-leden samen met de leden van TJAS (de studentenschaatsvereniging) op de ijsbaan van Kardinge. KRAS heeft twee eigen schaatsgroepjes met twee verschillende niveaus. Daarnaast mogen KRAS-leden ook meetrainen met trainingsgroepjes van TJAS. Alle trainingsgroepen worden begeleid door een trainer. De trainers zijn vaak leden van TJAS die wedstrijdschaatser zijn, of zijn geweest.

KRAS heeft twee trainingsgroepen onder leiding van Roel Strijker (KRAS hardrijdersgroep) en Robert Post (KRAS techniekgroep).

Daarnaast zijn er acht reguliere TJAS-groepen van verschillende niveaus. KRAS-leden die dit willen kunnen zich aansluiten bij een TJAS-groep die past bij hun niveau. Voor meer informatie over de niveaus van de verschillende groepen, zie de TJAS-website.

Naast deze negen groepen is er nog een trainerloze groep van SPR-leden. Deze groep rijdt vooral heel veel rondjes (groep Pauw).

In het fotoalbum een aantal foto's van de training van 6 januari 2011. Meer foto's volgen.

 

Zomertraining

  • Dinsdag van 17.30 - 18.30 uur.

In het zomerseizoen wordt er een droogtraining georganiseerd onder leiding van Robert Post. De trainingen vinden meestal plaats op het eerste veld achter de ACLO. Soms wordt er uitgeweken naar de Kardingerbult of het Stadspark.

Voor foto's zie voor nu de Facebookpagina.