Nieuws

Open Schaatsuur donderdag 3 november

Op donderdag 3 november 2016 organiseren we een open schaatsuur voor alle medewerkers van de RUG en de Hanzehogeschool die interesse hebben om lid te worden van SPR-KRAS. Kom gezellig schaatsen en neem je collega's mee!

 

Baandiscipline

We vragen van onze leden aandacht te hebben voor baandiscipline. Het toenemende aantal schaatsenrijders op onze trainingsuren zorgt voor onoverzichtelijke en gevaarlijke situaties op het ijs. De volgende regels gelden:

*Uitrijden is alleen toegestaan op de uitrijbaan (de buitenste baan, of derde baan). Dit geldt voor alle rijders. De snelle rijders rijden hun trainingsrondjes op de binnenste baan, de langzamer rijdende schaatsers op de tweede baan.
*Schaatsers die met hun groep stilstaan op de buitenste baan om te luisteren naar de uitleg van hun trainer, dienen met hun rug tegen de boarding te gaan staan zodat de gebruikers van de uitrijbaan niet worden belemmerd.

Wanneer iedereen zich aan de baanregels houdt zullen we met z'n allen meer ruimte hebben om lekker te kunnen trainen of gewoon fijn te schaatsen op onze twee trainingsuurtjes!

 

Veiligheid op natuurijs

Over veiligheid op natuurijs kunt u kijken op www.veiligheidopnatuurijs.nl en knsb.nl/toerschaatsen/toertochten/tips_uitrusting_veiligheid_natuurijs/ .